Cornel Cornea a mai găsit o comoară
„Georgiana Burduf este un ambasador al luptelor”
*Cornel Cornea a vorbit în exclusivitate pentru „Jurnal de Dâmboviţa” despre bronzul european cucerit de Georgiana Burduf
*Antrenorul târgoviştean a povestit drumul greu pe care eleva sa, Georgiana Burduf, a trebuit să-l parcurgă până să obţină medalia de bronz
*„Georgiana a spart gheaţa pentru marea performanţă”, s-a destăinuit Cornel Cornea
MĂDĂLIN RĂDUCU
Antrenorul de la lupte, Cornel Cornea, se mai poate lăuda cu o performanţă. Sportiva Georgiana Burduf a câştigat medalia de bronz la Campionatul European de Cadeţi. Pentru a ajunge la această performanţă, profesorul de la Clubul Sportiv Şcolar a trecut îmrepună cu sportiva prin momente dificile: antrenamente dure, realizarea categoriei şi multe emoţii. După o scurtă perioadă de pauză, Cornel Cornea a fixat un program de antrenamente, dar şi viitorul calendar al meciurilor Georgianei până la Campionatul Mondial de Cadeţi.
Rep: D-le, Cornea, cum o puteţi caracteriza pe Georgiana în câteva cuvinte?
– Muncitoare, ambiţioasă, respectuoasă şi foarte determinată la concursuri. Ştie de fiecare dată ce vrea.
Rep: Unde a început drumul elevei d-voastră?
– Pentru a ajunge la Europene, trebuia să ia medalie de aur la Cadeţi. Deci, acolo nu merg decât campionii. A fost foarte greu pentru ea, fiindcă a trebuit să facă 46 de kilograme (n.r. categoria), iar ea având în jur de 50 de kilograme, nu a fost uşor deloc.
– Rep: Practic a fost o bătălie şi cu cântarul…
– Da, mult mai mare. Asta-i clar. Fiind vorba de patru, cinci kilograme, nu e uşor.
„Georgiana a spart gheaţa pentru marea performanţă”
Rep: Prin acest bronz european, ar putea Georgiana să fie un „ambasador” al luptelor târgoviştene?
– Cu siguranţă, cu siguranţă că ea chiar este un ambasador al luptelor. Noi ne aşteptam de la ea să reuşească o medalie. Bătăliile de la Europene au fost foarte strânse. Chiar în meciul decisiv, după părerea mea, rusoaica a fost puţin ajutată de arbitraj. Puţin, nu mult. După noul regulament, dacă nu se face punct tehnic în primul minut, acum repriza ţine trei minute, nu mai este de două, arbitrul obligă unul dintre luptători să facă punct. În general, celui care i se pare că este mai pasiv. Eu am văzut meciul. Rusoaica a fost mai pasivă decât Georgiana. Ea a atacat de mai multe ori, dar arbitrul a obligat-o pe ea să facă punct. Şi de acolo s-a întors meciul. După aceea, în repriza a doua, a condus. Sigur că, sportiva din Rusia, şi ea cu experienţă bogată, fostă campioană europeană, are un palmares bogat. Atât cred eu că a putut să facă Georgiana, mai ales că nu am fost acolo. Din păcate am foarte multe probleme acasă şi nu am putut să ajung în Muntenegru. Suntem toţi foarte mulţumiţi de medalia pe care a obţinut-o, putem să spunem că a spart gheaţa pentru marea performanţă şi asta ne face să ne simţim bine. Suntem bucuroşi, toată lumea a felicitat-o, atât profesorii de la liceu, cât şi directorii de la club, colegii, profesorii, antrenorii, ne-au felicitat şi ne-au produs un sentiment minunat. Trebuie să muncim în continuare, pentru ca ea să obţină o medalie şi la Campionatul Mondial.
Rep: Au fost făcute antrenamente mai speciale sau a fost schimbată intensitatea lor?
– N-a fost timp. Asta fiindcă s-a schimbat regulamentul, dar el a fost impus şi primul mare turneu unde a fost aplicat, a fost cel în care a participat Georgiana. N-am avut timp să lucrăm specific pentru reprizele şi pentru schimbările care s-au făcut. Nu ne-a surprins numai pe noi, pe toată lumea!
Rep: Pentru Georgiana urmează un Campionat Mondial…
– Da, aşa este. Până acolo, urmează un program foarte intens pentru ea. Pe 1 iulie se va alătura lotului de seniori, va participa la programul de pregătire alături de lotul Ungariei. Va fi componenta lotului României de seniori în desfăşurarea Campionatului Internaţional de la Târgovişte, în perioada 12-14 iulie. Va mai participa la finala pe ţară de seniori. Ea, acum, are nevoie de meciuri şi noi trebuie să o ţinem în priză, să fie pregătită pentru Campionatul Mondial de Cadeţi.